ZÁHORÁCKÉ KLOBÁSY (10 KG).

XBAZAR.eu  : KUCHTIK / RECEPTY / ZABIJAČKA DOMÁCÍ / ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY / 




INGREDIENCE:9 kg vepřového výřezu, 1 kg hovězího krku, 1 kg uzené vepřové slaniny nebo hřbetního sádla, 200 g sladké mleté papriky, 100g mleté pálivé papriky, 50g mletého černého pepře drcený kmín, 250g česneku, 200g soli, šlemovaná střeva. POSTUP PŘÍPRAVY. Vepřové maso nakrájíme na kostky jako na guláš. Vmícháme sůl, koření a necháme 24 hodin v chladnu odležet. Z hovězího masa připravíme prát, a to tak, že hovězí maso velmi jemně umeleme, přidáme sůl a důkladně mícháme. Během míchání přidáme asi 2 dl studené vody. Mícháme tak dlouho, až se směs lepí na prsty. Necháme 24 hodin zaležet v chladničce. Odleželé maso nakrájíme na kostky, semeleme na střední hrubost, přidáme třeny česnek a postupně vmícháme do prátu tak, aby zůstala zachována struktura mletého masa. Současně s mletým masem přidáváme do prátu na drobné kostičky nakrájenou slaninu (nebo hřbetní sádlo). Masovou směs po dochucení plníme do šlemovaných vepřových střev a motouzem převazujeme asi po 100 g dílcích. Klobásy můžeme ihned upravit pečením na sádle, podávat s bramborovou kaší nebo hořčicí, křenem a sterilovanou zeleninou. Klobásy také upravujeme uzením, a to teplým kouřem do 60°C. Docílená barva po uzení by měla byt zlatohnědá.

ZÁHORÁCKÉ KLOBÁSY (10 KG). ZÁHORÁCKÉ KLOBÁSY (10 KG).



QR (http://qrcod.cz) -  - www.xkuchtik.cz Akvarijní náplň - filtrační AkvaBIO substrát Matrix do filtračních košů !
AkvaBIO substrát Matrix do filtračních košů
 


Průměr:  2,99 | Hodnotilo: 1384 x
1  |   2  |   3  |   4  |   5  |

 

 

 

Kategorie na xkuchtik.cz